faillissement

We schrijven in Nederland jaarlijks 4 miljard af aan oninbare rekeningen. Pech als net jóuw bedrijf een flinke zeperd maakt en zijn jaarwinst ziet vervliegen. Je kunt een kredietverzekering nemen. Maar dat is duur en heeft allerlei beperkingen. Factoring is ook in opkomst voor het MKB en de ZZP-er. Ook dat is duur en niet voor iedereen geschikt. Begin met op te letten in welke mate klanten in staat zijn om hun leveranciers te betalen.

Nog lang niet alle bedrijven hebben ervaring met het inschatten van de kredietwaardigheid van klanten. En bedrijven die dat wel doen blijven het vaak lastig vinden om een conclusie uit een kredietrapport te trekken. Hoe kan ik nou de order toch uitvoeren én hou ik het risico op wanbetaling beperkt. Pas als er echt veel ‘leergeld’ is betaald en 25 jaar ervaring is opgebouwd komt er routine in en worden de beslissingen steeds beter. Maar wat nou als je nog niet zo lang ondernemer, sales- of finance professional bent?

Op 17 april organiseert Straetus weer de workshop ‘Op krediet of niet’, bedoeld om ondernemers en medewerkers die met klanten en orders werken meer handvatten te geven om de kredietwaardigheid van klanten goed in te schatten. Kruip eens in de huid van een creditmanager en zie welke signalen van belang zijn en hoe je dat om zet in concrete betalingsvoorwaarden of zekerheden. Zorg dat de rekening van iemand anders zijn pech of nalaten niet bij jou komt te liggen. Neem beheersbare risico’s.

De workshop duurt 3 uur en wordt gehouden in Amsterdam West (bij Sloterdijk). Meer info op de website van ‘Op krediet of niet‘.

De doelgroep zijn ondernemers, sales managers, debiteurenbeheerders, finance managers en controlers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>